Navigatie

Boosheid overkomt een kind en boosheid heeft de neiging snel groter te worden. Wij als ouders zetten ons vast in onze standpunten. Gaan wij met ons kind in discussie, dan ontstaat er een groter gevoel van onveiligheid bij jouw kind want het voelt zich niet begrepen. Jouw kind zet dan logischerwijs een tandje bij. Waarbij jij als ouder vervolgens ook vaak nog een extra tandje bij zet. Op deze manier verloopt vaak het proces van een woedeaanval of een driftbui. Herkenbaar?  Vaak gebeurt dit al van jongs af aan bij jullie en omdat dit ook al zo vaak zo is geweest bij een kind, is er een vast patroon ontstaan.

Patronen die er ingesleten zijn gaan vaak van kwaad tot erger! Zo kan het gebeuren dat jouw kind uiteindelijk maar één uitweg ziet… het is zijn  onvermogen om met deze boze gevoelens om te gaan. Soms zien ze deze onvermogens ook bij jou als je boos bent. Deze uitweg noemen we dan een driftbui of woedeaanval en we zien ze meestal al aankomen. Het is weer zover... Maar kinderen zien zelf vaak ook geen uitweg meer en kunnen ook niet meer stoppen.

Kenmerkend voor een driftbui is dat lichaam en geest volledig zijn overgenomen door wat we ook wel het "reptielenbrein" noemen. Dit is het deel van de hersenen wat voor overleving zorgt en gereguleerd wordt door met name onze emoties. Het reptielenbrein heeft drie basale reacties om te overleven: vechten, vluchten of bevriezen.  Herken je dit bij jouw kind?

Meest belangrijk is dat dan de cognitieve vermogens, ons vermogen tot denken wat zit in de voorste hersenen, volledig op uit staan. Word jij ook boos en ga  je schreeuwen naar je kind, dan is het het alsof er twee reptielen tegenover elkaar staan. Hoe meer emotie het reptielenbrein overneemt,  hoe minder je in staat bent tot redelijkheid. Wat dus nodig is, is dat wij als ouders onze emoties wel kunnen reguleren en onze voorste hersenen kunnen blijven gebruiken.

Ik hoop dat, nu je dit weet,  je een beter inzicht hebt in de boosheid van je kind. Wil je geholpen worden om de boosheid te reguleren bij je kind of bij jezelf, dan help ik je graag verder

Door middel van een consult kijken we hoe we jouw kind hierbij kunnen ondersteunen met Bachbloesem speciaal voor hem/haar samengesteld en ook geef ik jou tips welke je gelijk al kunt toepassen bij de boosheid. Ik ben gespecialiseerd in kinderen met of zonder diagnose (ook meervoudige diagnoses) en behandel op dit moment zo'n 300 kinderen door heel Nederland. Bachboesem ondersteunt  op een 100% natuurlijk wijze, is niet verslavend en kent geen bijwerkingen. Vaak is het zo dat je het maar tijdelijk hoeft gebruiken. 

Wil je hierbij verder geholpen worden vul dan het contactformulier in of bestel Balans op Maat indien je snel geholpen wilt worden met een consult. Je ontvangt daarna een voorstel voor een consult of de link naar mijn online agenda zodat je zelf een afspaak kunt maken. Ik help je graag snel verder! 

Gonny de Ruijter

 BFRP Bach Foundation Registered Practitioners 

Hier vind je nog  meer blogs die jou misschien aanspreken.

 

 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gonny de Ruijter is

 

 

© 2014 - 2017 Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel