Zelfvertrouwen groeit door Successen

 

Het is fijn om complimenten te geven aan je kind wanneer hij/zij iets behaald of goed gedaan heeft. Het geeft jouw kind zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen groeit namelijk door successen. 

Wanneer het zelfvertrouwen achter blijft en complimenten niet blijven hangen (beklijven) probeer dan deze tips eens. Je kunt ze gelijk toepassen! Ik ben benieuwd of deze ook voor jullie thuis werken. Gemakshalve heb ik het over hij/hem. 

Tip 1. Benoem de feiten en breng deze enthousiast. Dit zijn enkele voorbeelden:

‘Ik zie dat jij je bord in de vaatwasser hebt gedaan’ of ‘Je hebt je jas opgehangen’ of ‘je bent al begonnen met je huiswerk’.

Het leuke van deze tip is dat je eigenlijk niet eens zegt of het positief is maar dat jouw kind het wel als een fijn compliment opvat. Ik gebruikte deze bij mijn zoon en hij antwoordde met ‘dank je wel Mam’. 

Tip 2. Generaliseren. Wanneer jouw kind iets doet wat voorheen nog niet gelukt is dan kan je hem natuurlijk de hemel in prijzen maar je kunt ook zeggen:

‘Ik zie dat je je jas opgehangen hebt; heel fijn! Jongens van 6 kunnen dit. Vanaf nu kun je dit altijd.

Of wanneer jouw kind weinig zelfvertrouwen heeft dan kun je dmv generaliseren je kind misschien wel zover krijgen. 

‘Jongens van zes kunnen echt zelf hun jas ophangen’. 

Dus in het kort: Benoem de feiten en generaliseer deze.

Merk je dat bij jouw zoon/dochter het zelfvertrouwen ondanks de successen niet groeit? Denk dan eens aan een 100% op maat gekozen natuurlijke ondersteuning. 

Bachbloesem is een duurzame, natuurlijke behandelmethode. Gemaakt van natuurlijke grondstoffen namelijk planten. Er worden geen dieren gebruikt om te testen. Bovendien hebben de productie en gebruik van Bachbloesem geen negatieve impact op het milieu.

Bij Balans voor Kinderen wordt alles op maat gekozen. Tijdens het persoonlijke consult kijken we waar jouw kind gedurende de dag tegen aanloopt.

Gon de Ruijter

Wil je deze blog gebruiken? Dat mag! Maar met vermelding van de bron. (www.balansvoorkinderen.com)

Hier vind je meer blogs.

 

 

 

 

 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

 

 

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
© 2014 - 2024 Bachbloesem Praktijk Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel