TIPS OM BETER TE CONCENTREREN

We hebben het vaak over concentratieproblemen maar wat kun je zelf doen om te zorgen dat jij of je kind zich langere tijd kan focussen?

Allereerst concentratieproblemen kunnen veel oorzaken hebben, waaronder stress, vermoeidheid, afleiding en gebrek aan interesse.

vijf tips die de concentratie verbeteren

1. Maak een planning: Zorg ervoor dat je een duidelijke planning hebt voor de dag. Zo weet je wat je moet doen en hoeveel tijd je daarvoor hebt. Dit kan helpen om je geest te focussen en afleidingen te verminderen.

2. Zorg voor een rustige omgeving: Kies een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Als het niet mogelijk is om een rustige omgeving te vinden, overweeg dan om oordopjes of een koptelefoon te gebruiken om omgevingsgeluiden te verminderen.

3. Doe aan lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de bloedstroom naar je hersenen te verbeteren en de concentratie te verhogen. Neem dus af en toe een pauze om te bewegen.

4. Verminder afleidingen: Verwijder alle afleidingen die je kunnen afleiden van je werk. Leg je telefoon weg en zet meldingen op stil, sluit onnodige tabbladen op je computer en vermijd het openen van social media tijdens het werken.

5. Zorg voor voldoende slaap: Vermoeidheid kan een belangrijke oorzaak zijn van concentratieproblemen. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt om je geest en lichaam rust te geven.

6. Eet gezond: Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten om je hersenen gezond te houden. Vermijd junkfood en suikerhoudende dranken die je energie kunnen verminderen en concentratieproblemen kunnen veroorzaken.

7. Neem regelmatig pauzes: Neem regelmatig korte pauzes om je geest te laten rusten en op te frissen. Plan pauzes in je dag en gebruik die tijd om even te ontspannen of te bewegen.

Verbeter de concentratie met ondersteuning van Bachbloesems

Natuurlijk kunnen we samen kijken wat de factoren zijn dat het niet lukt bij jezelf of bij jouw kind lang te kunnen focussen.  

Ik geef je daar meer informatie over in dit Blog: Wat zit er achter het tekort aan concentratie

Gon de Ruijter, BFRP

 

 

  • Stoel elastiek
    Stoel elastiek

    Na bestelling hoor ik graag of dit stoel elastiek bevalt voor jouw kind.

    Er zijn er 10 op voorraad.

    € 6,95 € 3,95

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gon de Ruijter is

 

 

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
© 2014 - 2024 Bachbloesem Praktijk Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel