GOEDE PICTO'S OF PICTOGRAMMEN OM TE DOWNLOADEN

Pictogrammen worden vaak gebruikt bij kinderen om visuele communicatie te bieden die geschikt is voor hun leeftijd en begripsniveau. Pictogrammen zijn handig voor alle kinderen maar kunnen extra ondersteuning bieden bij kinderen met bijvoorbeeld een concentratie tekortautisme, kinderen die snel boos worden en drukke kinderen 

Hier vind je gratis pictogrammen 

Veelvoorkomende toepassingen van pictogrammen bij kinderen:

  1. Onderwijs en instructie: Pictogrammen worden vaak gebruikt in de klas om kinderen te helpen bij het begrijpen van instructies en informatie. Bijvoorbeeld, pictogrammen kunnen gebruikt worden om de verschillende onderwerpen in de klas aan te duiden, of om de kinderen te helpen bij het begrijpen van de stappen in een opdracht.

  2. Verhalen en boeken: Pictogrammen kunnen gebruikt worden in verhalen en boeken om bepaalde elementen te verduidelijken. Bijvoorbeeld, een pictogram kan helpen om een personage of een bepaalde emotie te illustreren.

  3. Gezondheidszorg: Pictogrammen kunnen gebruikt worden in de gezondheidszorg om kinderen te helpen bij het begrijpen van bepaalde medische procedures of om hen te helpen bij het onthouden van belangrijke informatie, zoals wanneer ze hun medicijnen moeten nemen.

  4. Gedrag en emoties: Pictogrammen kunnen gebruikt worden om kinderen te helpen bij het begrijpen van hun eigen emoties en gedrag. Bijvoorbeeld, pictogrammen kunnen gebruikt worden om kinderen te helpen bij het identificeren van verschillende emoties of om hen te helpen bij het begrijpen van wat wel en niet acceptabel gedrag is.  Je kunt bijvoorbeeld ook een gezichten tekenen met verschillende gezichtsuitdrukkingen. Deze kun je samen met je kind voor de spiegel uitbeelden. (speltherapie) 

Gon de Ruijter

Bachbloesempraktijk Balans voor Kinderen 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis pictogrammen 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

 

 

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
© 2014 - 2024 Bachbloesem Praktijk Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel