Op zoek naar tips voor hoogsensitief personen (HSP)? 

HSP (Hoogsensitief Persoon): Wat betekent dit voor jou?

  • Neem je alles wat je ziet intens in je op en voel je de sfeer aan?
  • Kun jij je goed inleven in een ander en maak je je dan overmatig zorgen?


Deze kenmerken kunnen bergen energie kosten. Misschien weet je ook niet hoe je jouw energie juist bij jezelf kunt houden en heb je het gevoel of er gewoon teveel informatie in je hoofd zit.  Alles wat je ziet en hoort komt ongefilterd binnen en tot in de kleinste details binnen.

Dit zijn mijn HSP tips om bij mezelf te blijven:

  1. Zie HSP als een talent: Ik heb veel gelezen over hoogsensitiviteit en ben mijn HSP als Talent gaan zien met een hoofdletter T. Zie jij het als vermoeiend? Dat begrijp ik natuurlijk als inlevend persoon.

  2. Geniet van kleine dingen: Neem de tijd voor kleine dingen in het leven zoals een museumbezoek, een fijne wandeling in de natuur, of lezen. Voel je niet schuldig! Wat een heerlijk inzicht.

  3. Neem tijd voor jezelf: Neem de tijd om gebeurtenissen te overdenken en te verwerken.

  4. Gebruik gesproken meditaties: Op YouTube staan mooie gesproken meditaties. Ze helpen de spanning in je lichaam weg te laten drijven en zijn makkelijk toegankelijk!

  5. Schrijf je gedachten op: Voordat je gaat slapen, schrijf alles op wat er nog in je hoofd zit. Zo hoef je het niet meer te onthouden en sluit je jouw 'mindmaps' van de dag af. Daarna kun je een boek lezen om je gedachten tot rust te brengen. Dit werkt goed voor mij!

  6. Gebruik Bachbloesem: Tijdens de cursus Bachbloesem ontdekte ik dat een persoonlijke samenstelling mij helpt om bij mezelf te blijven. Dit gaf mij bescherming tegen prikkels van buitenaf en werkte van binnenuit. Hierdoor kan ik mijn werk voor mijn Praktijk Balans voor Kinderen de volle aandacht geven.

Mocht je vragen hebben of kan ik je verder helpen met een persoonlijke samenstelling van Bachbloesem? Als mede-HSP'er begrijp ik hoe belangrijk het is om je beter te voelen en je energie bij jezelf te houden.

Ik help zowel kinderen als volwassenen.

Gon de Ruijter

BFRP Bach Foundation Registered Practitioners en coach

Meer Blogs vind je hier

 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

 

 

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
© 2014 - 2024 Bachbloesem Praktijk Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel