Op zoek naar tips voor hoogsensitief HSP? 

Hi HSP (High Sensitive Person), wat kan dat voor jou betekenen?

Even checken:

Neem je alles wat je ziet intens in je op en voel je sfeer aan? Kan jij je goed inleven in een ander en maak jij je dan overmatig zorgen?

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden die bergen energie kosten en je weet misschien ook niet hoe je jouw energie juist bij jezelf kunt houden. Je hebt het gevoel of er gewoon teveel informatie in je hoofd zit.  Alles wat je ziet en hoort komt tot in de kleinste detail en ongefilterd binnen.

Dit zijn mijn tips om bij mijzelf te blijven

1. Ik heb er veel over gelezen en ben mijn HSP als Talent gaan zien met Hoofdletter T. Zie jij het als vermoeiend dan begrijp dit natuurlijk als inlevend persoon. 

2. Geniet van de kleine dingen in het leven en neem hier dan ook de tijd voor. Museum, een fijne wandeling in de natuur, maar ook de tijd nemen om te lezen. Voel je niet zo schuldig! Wat een heerlijk inzicht.

3. Neem tijd voor jezelf en neem de tijd om gebeurtenissen te overdenken en te verwerken.

4. Er staan mooie gesproken meditaties op YouTube . Je voelt de spanning in je lichaam wegdrijven. Heerlijk en makkelijk toegankelijk!

5. Voordat je gaat slapen kun je alles wat er nog in je hoofd opschrijven. Zo hoef je het niet meer te onthouden en zo sluit je jouw 'mindmaps' die nog open staan van die dag. Je kunt daarna nog een boek lezen om je gedachte tot rust te krijgen. Dit werkt goed voor mij!

6. Tijdens de cursus Bachbloesem kwam ik erachter dat ik een samenstelling op Maat kon kiezen die mij helpt om bij mezelf te blijven. Voor mij erg fijn want dit gaf mij de bescherming van alle prikkels van buitenaf en werkte van binnenuit! Bovendien kan ik mijn werk voor mijn Praktijk Balans voor Kinderen de volle aandacht geven.

Ik hoop dat je veel aan deze tips hebt!

Mocht je vragen hebben hierover of kan ik je verder helpen met een samenstelling van Bachbloesem voor jou persoonlijk gekozen door mij als mede HSP'er? Het is fijn als je je beter voelt en tevens hoe je jouw energie beter bij jezelf kunt houden.

Ik help zowel kinderen als volwassenen.

Je bent welkom!

Gon de Ruijter

BFRP Bach Foundation Registered Practitioners en coach

Meer Blogs vind je hier

 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gon de Ruijter is

 

 

© 2014 - 2024 Bachbloesem Praktijk Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel