CITO OF PROEFWERK STRESS?  Dit zijn 6 goede Tips

Wanneer je kind een Cito, een examen of een proefwerk moet maken dan kan hij veel stress ervaren.  Ongeacht hoeveel voorbereiding er is gedaan. Niet alleen voor je kind als  leerling, ook ouders ervaren meer stress rond deze tijd. Hier vind je zes tips die jullie helpen!

1. Plan de studietijd in inclusief rustmomenten; het is belangrijk om het werk in te plannen. Stel een evenwichtig en realistisch leerschema op . Uren achter elkaar blokken werkt niet, omdat menselijke hersenen slechts 90 minuten in één keer kunnen concentreren. Neem regelmatig pauzes en plan tijd om dingen te doen die hij leuk vindt. Houd er ook rekening mee wanneer je het beste werkt; sommige kinderen geven er de voorkeur aan vroeg in de ochtend te studeren en anderen geven er de voorkeur aan om laat op te blijven. Wanneer ben je het meest productief?

2. Stop je kind te  vergelijken met anderen; kijk naar zijn eigen kwaliteiten. Leg de lat niet zo hoog. Waar liggen nog verbeterpunten. Welke onderdelen hebben nog aandacht nodig. Vertrouw op wat hij zelf kan doen en waar hij hulp en uitleg bij nodig heeft. 

3. Zorg dat er niet veel afleiding is in de ruimte; vermijd mobiel, televisie en sociale media wanneer hij studeert. Houdt de kamer schoon en helder om afleiding te voorkomen. Een opgeruimde huis (kamer), is een opgeruimde geest, zo luidt het spreekwoord. 

4. Zorg voor een gezonde levensstijl; sla geen maaltijden over. Vooral  ontbijt is belangrijk, verrijk deze bijvoorbeeld met vitamine B5 (havermout, eieren, avocado en perzik) en B12 (melkproducten). Goede voeding voed je hersenen en je lichaam.

5. Zorg er ook voor dat je gehydrateerd blijft, want je hersenen kunnen alleen optimaal functioneren als ze gehydrateerd zijn. In de staat van stress verwacht onze lichaam een fysieke reactie – vecht of vlucht. Deelnemen aan fysieke activiteiten zoals korte wandelingen in het park, naar de sportschool gaan of gewoon wat stretchen is de beste manier om je stress te verbranden en de focus opnieuw te krijgen.

6. Geef steun; bij veel stress veel pauzes inlassen.  Sociale interacties zorgen ervoor dat je kind een tijdje nergens aan denkt en je hem een mentale pauze geeft.  Lesgeven is vaak de beste manier om te leren; Laat  je kind de lesstof uitleggen aan jou dit geeft hem zelfvertrouwen!

Er is een natuurlijk middel welke stress momenten  goed kan ondersteunen zodat je rustig blijft.

BACH RESCUE® :  Bij een gevoel van paniek, angst en onrust. Het is een voedingssupplement en bevat de vijf Bach bloesems. Met RESCUE® haal je het beste uit jezelf! Iedereen krijgt wel eens te maken met een BACH RESCUE® momentje, zeker in je examenperiode. 

Wil je nog ander blogs lezen? 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

 

 

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
© 2014 - 2024 Bachbloesem Praktijk Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel