Navigatie

 

Wat is Rots & Water?

ROTS staat voor stevigheid, weten wat je wilt, maar kan ook zijn: starheid en te heftige reacties.

WATER is meer communicatief, inleven, onderhandelen, maar kan ook zijn: te meegaand, geen grenzen kunnen stellen.

Beide begrippen hebben dus hun sterke en zwakke kanten. De bedoeling is om van beide het goede te gebruiken. Dus: wel zeggen wat je niet goed vindt en wat je wilt, maar ook luisteren en open staan en compromissen kunnen maken. Sommige kinderen kunnen dus iets meer rots ontwikkelen en anderen meer water.

Je kan samen Rots & Water oefeningen doen via  dramaspelletjes en rollenspelen in:

  • Voor jezelf opkomen, op tijd en op een rustige, stevige manier laten merken dat je iets niet of juist wel wilt
  • Kunnen merken wanneer een ander niet (meer) leuk vindt wat jij doet of zegt; en dan stoppen
  • Goed samenwerken: je eigen ideeën ook los kunnen laten, meegaan met de ander (water). Of juist: zelf met ideeën komen, van je laten horen (rots)
  • Meer zelfvertrouwen hebben, maar ook vertrouwen in een ander
  • Rustig blijven als je boos bent, op tijd merken dat je boos wordt en eventueel een time out nemen
  • Ruzies voorkomen of oplossen
  • Zeggen wat je voelt of denkt
  • Iets voor een groep durven zeggen of doen.

Kijk HIER voor diverse oefeningen die je thuis kunt oefenen. Print ze uit en probeer ze  eerst zelf even :).  Weet je wat nou zo leuk is? Je kan de oefeningen met je kids doen in de vorm van ik weet een leuk spelletje. Ondertussen leren ze er veel van!

Op de betreffende pagina zie je een verdeling tussen: De groepen 1 en 2  (6 verschillende oefeningen)   De  groepen 3 en 8 ( 8 verschillende oefeningen). 

Heeft jouw kind een tekort aan zelfvertrouwen of heeft het juist wat teveel en accepteerd het absoluut geen 'Nee' dan zijn de Rots en Wateroefingen geweldig! Kan jouw dochter of zoon ook nog iets meer gebruiken, een 100% natuurlijk middel, welke ondersteund  van binnenuit dan help ik je graag verder. Lees er alles over bij BALANS OP MAAT en wanneer je intresse hebt stuur mij dan een berichtje via het contactformulier. Ik stuur je dan een link naar mijn agenda voor een bel afspraak om te bespreken wat ik kan betekenen voor jullie. 

Laat je mij weten of je veel aan de oefeningen hebt gehad?  Natuurlijk ben je welkom om deze goede tip door te geven door het te delen op Facebook. Ben je al lid van mijn Balans voor Kinderen pagina ? Dan zie je vaak leuke weetjes en opvoedtips voorbij komen. Welkom! 

Hartelijke groet, Gonny de Ruijter

(bron st. Lukasschool) 

 

 

 

 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gonny de Ruijter is

 

 

© 2014 - 2017 Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel