GEEF ME DE 5 

Tijdens een consult  heb ik al veel ouders kunnen vertellen over Geef me de 5 van Colette de Bruin. Geef me de 5 is een goed  ‘communicatiesysteem’ voor kinderen die behoefte hebben aan informatie.  Denk hierbij aan kinderen met Autisme,  AD(H)D maar ook kinderen die structuur in hun leven gewoon fijn vinden.

de werkwijze van Geef me de 5

Wanneer je ergens naar toe gaat is het voor veel kids nodig om alle informatie te weten.  Ik kwam erachter dat wanneer mijn zoon een vraag had over waar we naar toe zouden gaan en wat we er precies gaan doen, hij de juiste vraag niet zomaar kon stellen maar dat hij blokkeerde. 

Hij kon gewoonweg niet op de vraag komen maar ik zag dat  iets in hem de gehele uitstap onzeker maakte.

Een voorbeeld: vorig jaar was het tijd om een nieuw paspoort aan te vragen en dat is voor een jongen met ASS best een ding. Twee weken van te voren had ik een afspraak in de meivakantie ingepland op het Gemeentehuis dus dit gaf mij alle tijd om tijdig met De Geef  Me de 5 methode te beginnen. Op de ochtend zelf  dacht ik hij weet het wel dus ik vertelde hem: 'Vandaag is de dag om jouw paspoort aan te vragen!'

Zijn antwoord was : 'Nee, ik ga niet.' Op dat moment voel je echt veel onrust bij jezelf als moeder en ik kon twee dingen doen. Boos worden en jouw onmacht laten zien maar de ervaring leert mij inmiddels dat ik hem dan nergens meer heen krijg dus ik koos ervoor om toch weer de methode van Colette erbij te halen.

Dit is de methode van Geef me de 5. Laten we het voorbeeld van het Paspoort gebruiken:

1: WAAR gaan we naar toe? Naar het Gemeentehuis

2. HOE gaan we daar naar toe? Met de fiets

3. WIE gaat ermee? Je moeder, mag mee natuurlijk, Leuk en gezellig! 

4. WAT gaan we daar doen? Jouw paspoort aanvragen

5. WANNEER gaan we dat doen? We vertrekken om 12 uur.

En als Bonus eten we daarna een ijsje.  Beetje omkopen mag best in dit geval. ;)

Tot mijn eigen verbazing stond hij op en zei:' Vertrekken we nu?' Hoe Geweldig!

Is deze weerstand ook herkenbaar bij jouw kind dan kan ik het basisboek van Geef me de 5 aanraden. Er staat veel informatie in, zeker voor ouders met een kind met Autisme. Wil je er meer over lezen in een inkijkexemplaar dan kan dat bij Bol.com

Heb jij ook goede ervaringen met dit boek? Colette en haar collega’s geven het gehele jaar door vele lezingen in het land waar ik heel veel van opgestoken heb. Daarom begrijp ik mijn zoon en vele andere kinderen zoveel beter.

Wordt je kind snel boos en denk je al langer dat je hulp hierbij kan gebruiken? Wanneer je op zoek bent naar een 100% natuurlijk alternatief dan help ik je graag verder met Bachbloesem op Maat. Heb je vragen of wil je liever een consult stuur mij dan een berichtje.

Consulten vinden vaak binnen een week plaats zodat je snel kunt beginnen.

Gon de Ruijter,  BFRP* 

Is geregistreerd Bachbloesem therapeut en coach met een eigen praktijk sinds 2014 in Haarlem. Mijn specialisme is de behandeling van kinderen met én zonder diagnose(s), tevens ondersteun ik volwassenen met Bachbloesems.  

Mijn werkgebied is Nederland en Belgie. 

*Erkend door de Bach Foundation Registered Practitioner

Je mag deze informatie delen met een link naar www.balansvoorkinderen.com

 

 

 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gon de Ruijter is

 

 

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
© 2014 - 2024 Bachbloesem Praktijk Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel