Concentratieproblemen bij Kinderen: Oorzaken en Oplossingen

'Concentratie is het intensief aandacht vestigen op iets of iemand'

Concentratie Wanneer kinderen moeite hebben met concentreren op specifieke taken, spreken we van concentratieproblemen. Het is echter belangrijk te begrijpen dat er vaak onderliggende oorzaken zijn voor deze problemen. Hier volgt een overzicht van mogelijke oorzaken en oplossingen, inclusief hoe Bachbloesems kunnen helpen.

Onderliggende Problemen bij een Tekort aan Concentratie

 1. MotivatieprobleemKinderen die gemakkelijk lange tijd kunnen gamen of tv-kijken, maar moeite hebben met schooltaken, hebben waarschijnlijk geen concentratieprobleem, maar een motivatieprobleem. De taak is simpelweg niet interessant genoeg.

 2. FocusprobleemSommige kinderen weten niet hoe ze hun aandacht moeten richten op een taak. Hoewel ze lang gefocust kunnen zijn op een computer, kunnen ze zich in de klas gemakkelijk laten afleiden en dagdromen.

 3. BewegingsprobleemStil zitten en concentreren gaan niet altijd hand in hand. Sommige kinderen hebben beweging nodig om zich te kunnen concentreren. Ze tikken bijvoorbeeld met een pen of spelen met voorwerpen tijdens het leren.

 4. LeerprobleemAls kinderen de basiskennis missen, kunnen ze afhaken en wordt dit vaak gezien als een concentratieprobleem. Het is belangrijk te achterhalen waar ze zijn blijven steken en hen te helpen de basisvaardigheden onder de knie te krijgen.

 5. OrganisatieprobleemEen gebrek aan overzicht en structuur kan leiden tot concentratieproblemen. Het gebruik van checklists, agenda's of weekplanners kan kinderen helpen hun taken beter te organiseren en uit te voeren.

 6. FaalangstprobleemEen laag zelfbeeld en angst om te falen kan jouw kind verlammen, waardoor zij/hij moeite heeft om aan een taak te beginnen of deze af te maken. Ze twijfelen aan zichzelf, wat leidt tot uitstelgedrag en stress.

 7. Aandacht probleemIn een drukke klasomgeving hebben kinderen individuele aandacht nodig. Gebrek aan erkenning kan leiden tot negatief gedrag om aandacht te krijgen. Het herkennen en waarderen van hun inspanningen kan het concentratieprobleem verminderen.

 8. Hooggevoeligheid probleemGevoelige kinderen kunnen overprikkeld raken door hun omgeving, wat hen afleidt en concentreerproblemen veroorzaakt. Ze ervaren vaak fysieke klachten en raken gefrustreerd door externe prikkels.

Wat te doen aan een Concentratieprobleem?

Wanneer je merkt dat je kind zich slecht kan concentreren, kun je aan de hand van bovenstaande aspecten identificeren wat de onderliggende oorzaken kunnen zijn. Door deze oorzaken aan te pakken, kunnen concentratieproblemen effectief verminderd worden.

Bachbloesem voor jouw gekozen voor een natuurlijke ondersteuning

Bachbloesems zijn natuurlijke remedies die kunnen helpen bij het verbeteren van de concentratie. Ze worden persoonlijk afgestemd op de specifieke behoeften van je kind en kunnen helpen om emotionele en mentale balans te herstellen.

 • Natuurlijk en Veilig: Bachbloesems zijn 100% natuurlijk en veilig voor kinderen.
 • Op Maat Gekozen: Tijdens een consult van 30 minuten wordt besproken wat er schuilgaat achter het concentratieprobleem. Op basis hiervan worden de meest geschikte Bachbloesems gekozen.

Wil je meer weten of direct een afspraak maken? Vul het contactformulier in of bestel Balans op Maat voor een consult op zeer korte termijn. Gon de Ruijter, een erkend Bach Foundation Registered Practitioner (BFRP), staat klaar om je kind te helpen.

Bachbloesems kunnen een waardevolle ondersteuning bieden bij het aanpakken van concentratieproblemen en het verbeteren van het welzijn van je kind.

 

 • Bachbloesem op Maat
  Bachbloesem op Maat

  Bachbloesem voor Kinderen en volwassenen

  € 50,00
 • Concentratie speelgoed
  Concentratie speelgoed

  CONCENTRATIE SPEELGOEDGeef de kleur van jouw voorkeur aan in het opmerkingenveld *

  In de kleuren Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw of Roze.

  Dit speelgoed bestaat altijd uit drie verschillende kleuren.

  Niet voor kinderen onder de…

  € 5,00

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

 

 

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
© 2014 - 2024 Bachbloesem Praktijk Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel