Veelgestelde vragen over gebruik Bachbloesem bij kinderen

Opgroeiende kinderen? Opgroeien is een periode van vallen en opstaan. Ook al is het een tijd van ontwikkelen en ontdekken, voor veel kinderen kan het ook een tijd zijn vol angst en onzekerheid. Het gedrag van een kind gedurende deze periode kan verschillen van verlegenheid tot huil- of driftbuien. Dit is uiteraard een volledig normale zaak, waarvan ouders meestal hopen dat hun kind hier vanzelf over heen zal groeien. Wanneer je echter constateert dat je kind emoties heeft waar het dagelijks mee worstelt en waardoor het continue botst met de buitenwereld is dat best confronterend. Je moet toegeven dat jouw kind, waar je zo zielsveel van houdt, een emotioneel of gedragsmatig probleem heeft waar een oplossing voor gevonden moet worden. Als het gevoel van een kind bepaalt hoe ze zich gedraagt, is de simpele oplossing om afwijkend (negatief) gedrag om te buigen naar een situatie waarin het kind zich emotioneel beter voelt. Balans op Maat druppels (op basis van de Original Bach Flowers Remedies) ondersteunen dit proces. 

Kind in Balans? Als een kind in balans is betekent dit dat het kind ontspannen en tevreden is. Wannneer kinderen goed in hun vel zitten, zijn ze op hun best, hebben plezier en kunnen alles aan wat ze in hun jonge leventje tegenkomen. 

Waarom Balans op Maat? “Behandel de zieke, niet de ziekte” was het uitgangspunt van dr. Bach. Op Internet worden veel kant en klare Bach bloesem mixen aangeboden voor een bepaalde gedragsstoornis of emotionele gemoedstoestand. Dit komt niet overeen  met de bevindingen van dr. Bach en ook niet met de eigen ervaringen binnen Bachbloesempraktijk Balans voor Kinderen. Ieder kind is namelijk uniek en een ogenschijnlijk gelijke emotionele- of gedragsstoornissen kunnen veel verschillende onderliggende oorzaken hebben.  Aansluitend op de bevindingen van dr. Bach stelt Balans voor Kinderen dan ook niet de klacht centraal maar juist de onderliggende oorzaak. Voor deze oorzaken wordt voor jouw kind een samenstelling op maat afgestemd. Juist die onderliggende oorzaken maken dat kinderen, die ondanks dat ze gediagnosticeerd zijn met een identiek 'label', toch beter geholpen zijn met een op maat afgestemde Balans op Maat samenstelling in plaats van een standaard Internet Bach bloesem mix. Keuze uit vaststaande mixen lijkt makkelijker maar geen klacht heeft dezelfde oorzaak en bovendien bepaalt de klacht maar voor een klein deel de juiste samenstelling.

Hoe veilig is het gebruik van de Balans op Maat voor kinderen? De Balans op Maat samenstellingen zijn veilig voor baby, dreumes, peuter, kleuter, basisschoolkind, tiener en dus kinderen van alle leeftijden en kunnen veilig en voor langere termijn worden gebruikt. Je kan niet overdoseren.  

Wanneer kan ik terecht bij Balans voor Kinderen? Bachbloesempraktijk Balans voor Kinderen is een gespecialiseerde praktijk die zich richt op  alle kinderen in de leeftijd tot 18 jaar en volwassenen. 

Verzendkosten en aflevering? De verzending binnen Nederland bedraagt €5 en is kosteloos bij een bestelling van €55 of meer. De verzendkosten naar België en Duitsland zijn €8 per pakket. De pakketten die Bachbloesempraktijk Balans voor Kinderen verstuurt zijn afgestemd op een standaard NL brievenbus. Voordeel hiervan is dat het brievenbuspakketje altijd bij jou bezorgd kan worden, ook als er niemand thuis is. 

Hoe verdeel ik de dosering? Het beste is om de druppels over de gehele dag te verspreiden. Begin er mee tijdens het ontbijt, geef het mee naar school door het drinken, fruit en knijpfruit. Geef eventueel drinken met druppels mee naar de opvang of geef het in een flesje water  mee in de schooltas en eindig vlak voor het slapen gaan. De druppels kunnen ook rechtstreeks in de mond worden gegeven, let er op hierbij aanraking van het pipet met de mond te voorkomen.

Hoe bewaar ik de Balans op Maat flesjes? Bewaar de flesjes rechtopstaand, op een droge plaats op kamertemperatuur (niet in de zon of in de koelkast) en sluit ze goed af na gebruik. De houdbaarheidstermijn staat altijd op het etiket van de Balans op Maat flesjes vermeld.

Hoe snel kan je al verschil zien na het nemen van Balans op Maat? Bij sommige kinderen zijn er al direct verschillen merkbaar en bij een ander kind kan het een tijdje duren. Het is ook afhankelijk van het type emotie dat wordt behandeld. Elk kind is uniek. Echter normaal gesproken kan je resultaat verwachten tussen de twee en zes weken. Als er binnen deze tijd geen verbetering plaatsvindt, kan het zijn dat de niet de juiste dosering toegepast is. Soms is het zo dat het met het kind psychisch of emotioneel beter gaat, zonder dat op fysiek vlak al verbetering merkbaar is. Kinderen reageren doorgaans sneller op Bachbloesem remedies dan volwassenen.

Beginverergering? Soms kan na het innemen van Balans op Maat een kortstondige verergering van de klachten voorkomen. Dit past in het werkingsbeeld van de homeopathie en geeft aan dat het kind intensief op de druppels reageert. Meldt de beginverergering bij jouw therapeut van Balans voor Kinderen bij het volgend consult. Als de beginverergering te sterk is dan kan direct in overleg met jouw therapeut de dosering worden verlaagd.

Hoe geef ik de Balans op Maat druppels aan mijn kind? Balans op Maat druppels kunnen rechtstreeks in de mond worden gedruppeld of worden toegevoegd aan aanmaak limonade, frisdrank, vruchtensap, zuivel, fruit, knijpfruit, eten, etc. Handig is om drinkbekers mee naar school te geven of flesjes drinken die je thuis al voorziet van druppels. 

Wanneer kan ik stoppen met het geven van Balans op Maat aan mijn kind? Wanneer het probleem of "negatieve' emotie waarvoor de behandeling werd gestart, is verdwenen. Het is niet noodzakelijk om de Balans op Maat druppels te blijven geven voor het geval dat het terugkomt, noch is het verslavend, noch is het schadelijk om ze te blijven nemen. Aan te raden valt wanneer het goed gaat de dosering te verminderen van zes keer per dag naar vier keer per dag. 

Kan Balans op Maat naast andere medicijnen worden gebruikt? Balans op Maat kan zonder problemen worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen en therapieën. Het is wel zo dat een medicijn vaak heel krachtig is en het langer duurt voor er verandering merkbaar is. Ook kunnen Bachbloesems een hele goede aanvulling zijn bij het gebruik van medicatie. 

Wat als mijn kind een lactose intolerantie heeft? Balans op Maat kan gerust gegeven worden want de samenstelling is lactose- en glutenvrij en bevat ook geen kunstmatige kleur- en geurstoffen.

Is er toezicht op de Bachbloesem Remedies? De Bach Remedies worden sinds 1968 geproduceerd onder de licentie van de BMCA (British Medicines Control Agency). 

Gon de Ruijter is Bach Foundation Registered Practitioner (BFRP); wat is dit en wat heb ik hieraan als cliënt? Enkel diegene die de beoordelingsfase na behalen van het hoogste Niveau 3 van het Internationale Bach Opleidingsprogramma met succes heeft doorlopen, kan zich laten registreren door de Dr. Edward Bach Foundation. Vanuit Bachbloesempraktijk Balans voor Kinderen werk ik volgens de Gedragscode van de Dr. Edward Bach Foundation en volg bij eventuele klachten van cliënten de Klachtenprocedure. Bescherming van de cliënt wordt gewaarborgd door de richtlijnen voor opleiding en praktijkvoering van de Foundation en door de procedure, die het mogelijk maakt om klachten over een consulent te onderzoeken. Voor de ondersteuning van het welzijn van mensen in het algemeen en voor kinderen in het bijzonder, is een uiterste zorgvuldigheid essentieel en dit is het uitgangspunt bij alles wat wij doen bij Balans voor Kinderen. 

Ziektekostenvergoeding? Bachbloesem Remedies en Bachbloesemtherapie worden in Nederland niet vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.

Is de werking van Bachbloesem Remedies bewezen? Ondanks dat er dagelijks veel kinderen baat hebben bij de op de  Bachbloesem gebaseerde Balans op Maat samenstelling, is de werking van Bachbloesem niet klinisch bewezen. Bachbloesems zijn een 100% natuurlijk voedingssupplement waarvan de werking van kind tot kind varieert en is niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Let wel:  Bloesemremedies dragen bij aan het algeheel welzijn. Ze zijn niet ter vervanging van medische en of psychologische behandelingen.Bloesemremedies zijn  is niet bedoeld om reguliere geneeskunde te vervangen. Ik adviseer altijd een arts te raadplegen in geval van gezondheidsproblemen. 

 • Consult Balans op Maat
  Consult Balans op Maat

  Je ontvangt twee flesjes ( 2 x 30 ml) voor 5-7 weken
  Leverdatum 1 à 2 dagen na de bel afspraak
  Elk flesje wordt zorgvuldig na persoonlijk consult samengesteld
  Je ontvangt diverse (opvoed)tips en inzichten in jouw kind

  Inclusief…

  € 45,00

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gon de Ruijter is

 

 

© 2014 - 2022 Bachbloesem Praktijk Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel