Over Bachbloesem


* Bachbloesem is een duurzame, natuurlijke behandelmethode. Gemaakt van natuurlijke grondstoffen namelijk planten. Er worden geen dieren gebruikt om te testen. Bovendien hebben de productie en gebruik van Bachbloesem geen negatieve impact op het milieu. 
Bachbloesem kan bovendien ondersteuning bieden bij gevoelens van angst, onrust en spanning die veel mensen ervaren in deze ongewone en moeilijke Coronatijd. Heb je last van klachten en wil je weten o
f ik je kan ondersteunen neem dan contact met mij op of bestel Balans op Maat zodat je snel kan beginnen met een samenstelling op Maat
In de jaren 30 vond de gerenommeerde Engelse homeopaat en bacterioloog Edward Bach (1886-1936) een manier om ons te helpen, middels 38 bloesems, de positieve kanten van onszelf te laten zien. De Original Bach Flowers kunnen ons helpen om emotioneel gezond te blijven leven. Elk van de 38 Originele Bach Bloesems is uniek. De door dr. Edward Bach ontdekte bloesems is gericht op een bepaalde karaktertrek of gemoedstoestand.

Je kan ze gebruiken wanneer je uit balans bent of wanneer je je niet lekker voelt, want in het algemeen wordt ervaren dat het voor het fysiek welzijn ook van belang is om emotioneel in balans te zijn. Je kan ze gebruiken om verder te gaan in je leven en om je verborgen krachten en mogelijkheden te vinden.

Edward Bach was ervan overtuigd dat de geestelijke toestand van de mens een belangrijke rol speelt in het gezond blijven en in het herstel van een ziekte. Hij wilde een middel ontdekken wat de oorzaak aanpakt in plaats van het gevolg. Nadat Edward Bach 38 verschillende negatieve gemoedstoestanden had benoemd en hij jarenlang het platteland had verkend, slaagde hij erin 38 bloesems te vinden voor iedere verschillende negatieve gemoedstoestand.

 

Door de remedies te zoeken die passen bij onze eigen persoonlijkheid en de gemoedstoestanden die wij ervaren, geloofde Bach dat iedereen zijn eigen unieke pad in dit leven te gaan heeft en dat wij daar op eigen manier mee omgaan afhankelijk van de persoonlijkheid die wij zijn. Elke remedie is bedoeld voor een bepaalde gemoedstoestand of emotie. Lichamelijke ziekten behandelen zij niet rechtstreeks maar zij zorgen er voor dat de natuurlijke afweermechanismen gemakkelijker werken door de harmonie in de geest te herstellen. Het systeem van Bach is compleet omdat het emoties behandelt en niet datgene wat de emoties in gang zet.

De Bach bloesem kunnen als complementaire heelwijze, zonder problemen gecombineerd worden met elke andere behandeling of medicatie.  Wil je er nog meer van weten dan vind je op de pagina meest gestelde vragen veel antwoorden. 

Zelf kwam ik deze bloesems tegen toen ik zocht naar een alternatief om onze zoon te behandelen voor zijn woede aanvallen. De gekozen samenstelling bleek zo effectief dat we nooit medicatie gebruikt hebben. Ik was hierdoor zo gefascineerd dat ik Bachbloesems ben gaan bestuderen. Natuurlijk alle cursussen doorlopen en alle certificaten behaald. Inmiddels verrijkt door vele honderden ervaringen met kinderen en zoveel verder gekomen hierdoor. Ik heb mij gespecialiseerd in kinderen met en zonder 'label'. Wat voor mij belangrijker is waar loopt jouw kind gedurende de dag steeds maar weer tegen aan? Ik ga ervan uit dat een kind puur op intuïtie reageert en kijk vooral verder dan wat het kind laat zien in zijn/haar gedrag.

Wil je graag beginnen met Bachbloesem? Kijk dan bij mijn werkwijze of bestel direct Balans op Maat

Gon de Ruijter, BFRP Bach Foundation Registered Practitioners

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gon de Ruijter is

 

 

© 2014 - 2022 Bachbloesem Praktijk Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel