VERDRIET OM HET VERLIES VAN OMA

EEN BLOG UIT DE PRAKTIJK. Het gaat over mijn cliëntje Sven van 5 jaar die na een half jaar nog erg verdrietig is om het gemis van zijn oma. Hij kan het verlies moeilijk verwerken want haar ziekte en overlijden hebben veel indruk op Sven gemaakt. Zijn moeder, Sigrid, nam vorige week contact met mij op omdat ze ten einde raad was en zelf niet meer goed wist hoe ze hem kon troosten.

Tijdens het consult kwamen we erachter dat dat deze gevoelige jongen veel last heeft van externe prikkels en dat betekend dat alle informatie wat hij ziet en hoort ongefilterd bij hem binnenkomt. Wat houdt dit in? Sven ziet dus werkelijk alles om zich heen in de klas: het digibord , een meisje die voor hem zit en speelt met haar haar, een pen die valt en dan natuurlijk ook nog de juf die uitleg geeft. En dat is teveel voor hem.  Je kan dus stellen dat alle informatie even hard bij hem binnenkomt.  

’s Avonds slaapt hij slecht door een vol hoofd die hij overdag heeft gevuld en niet heeft verwerkt.  

Bachbloesem De gekozen samenstelling Bachbloesem Balans op Maat die hem gaat ondersteunen biedt hem troost bij de verwerking en zorgt er o.a. voor dat Sven situaties makkelijker kan gaan afsluiten, minder last heeft van externe overprikkeling en voor rust in zijn hoofd. Bovendien kies ik zelfvertrouwen voor hem. 

Speltherapie Om het grote verlies van zijn lieve oma te verwerken stel ik voor om van DAS klei* een mooie herinnering  te maken. Dat kan iets zijn waar oma altijd erg van hield.

Bijvoorbeeld haar huisdier of wat ze in haar vrije tijd deed.

Zorg er zeker voor dat er een waxinelichtje in past. Sigrid spreekt met Sven af dat telkens wanneer hij aan zijn oma denkt er een kaarsje aangestoken mag worden. 

Een liefdevolle manier om aan zijn oma te denken. 

* DAS klei wordt hard zonder oven en is in de witte variant ook overschilderbaar. 

 

Gon de Ruijter

(Namen zijn veranderd wegens privacy) 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gonny de Ruijter is

 

 

© 2014 - 2020 Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel