HELP……IK ZIT VAST AAN EEN WURGCONTRACT EN IK GA NIET LANGER ZWIJGEN!

 

WE ZIJN INMIDDELS GEHOLPEN DOOR KASSA BNN/VARA EN  ZATERDAG 22 FEBRUARI 19:05 IS DE LIVE UITZENDING! Dinsdag  waren er tv-opnames in mijn praktijk Balans voor Kinderen en mocht ik mijn verhaal doen.  Op deze pagina lees je mijn slechte ervaring met het bedrijf: 

Eind november vorig jaar werd ik gebeld door dhr.  S  van het bedrijf  V (afkorting van de bedrijfsnaam). Ik noem de naam bewust niet anders kan ik beschuldigd worden van smaad en laster. 

Hij vertelde dat hij nog niet zo lang geleden dit bedrijf was begonnen en dat zijn bedrijf op zoek is naar online webshops die beter gevonden willen worden via Google.

Hij had het erover dat zijn bedrijf  selectief is in de keuze van de bedrijven die benaderd worden en dat zijn bedrijf de dienst GRATIS wil uitvoeren. Op mijn vraag wat het addertje onder het gras dan zou zijn, want niets komt voor niets natuurlijk, was zijn antwoord dat wanneer ik nog succesvoller zou worden dit een goede reclame is voor V.  Ik zou mijn positieve ervaring dan delen met collega webshophouders die er vervolgens wel voor deze diensten zouden moeten betalen. Best aannemelijk dacht ik..

Ik heb vervolgens een afspraak gemaakt om hier een keer over te praten en volgens Dhr S zou het gesprek  zo’n 20 minuten duren.

De week daarna op de afgesproken tijd kreeg ik een bericht via voicemail van ene Dhr  W dat het wat later zou worden. En een half uur later stonden er twee heren keurig in pak voor mijn deur.

Ik was eigenlijk flink overdonderd omdat ik alleen maar Dhr S. verwachtte.  Nadat ze binnen waren kwam er een Ipad op tafel en een aantal kopietjes met daarop zoektermen die in relatie staan tot het werk welke ik in mijn praktijk uitvoer. Dit hadden de heren goed voorbereid!

Daaruit bleek dat ik niet op de eerste pagina van google te zien was. En de heren stelde de vraag of ik dit graag anders wilde zien. Ja, natuurlijk wilde ik dat! Eerlijk gezegd word ik al best goed gevonden maar een beetje hulp door een SEO expert kan zeker geen kwaad. 

Toen kwam er een blad tevoorschijn met allerlei bedragen en deze cijfers werden met veel omhaal doorgestreept. Want al deze diensten deden de heren ‘gratis’.  Ik was flink in verwarring gebracht door dit hele circus wat voor mij afspeelde en aan het eind bleef er een bedrag over.

Op een gegeven moment moest ik zelfs dmv een pitch bewijzen dat mijn bedrijf de moeite waard was om in te investeren. Dit was, nu ik erover nadenk, een psychologisch spel. Deze mannen spelen dus een uiterst gewiekst verkoopspelletje. 

Toen ik het contract wilde lezen kwamen ze direct met de Ipad op de proppen en lieten zien hoe een online landingspagina eruit ziet met de hoeveelheid aan bezoekers. Ze vertelden erbij dat V  al een paar ondernemers zo goed geholpen hadden. Op de vraag of ik een van deze ondernemers kon spreken was dit zeker mogelijk. Ik kreeg Mevr. C.  aan de lijn en ze was gematigd enthousiast want deze dame was nog niet zolang klant bij V.

Tijdens het gesprek met Mevr. C werd er driftig op het horloge getikt dat ik op moest schieten. Ik werd hier zodanig onrustig van dat ik ben opgestaan en aan de andere kant van de woonkamer verder ben gaan bellen. De heren riepen dat ze haast hadden dus ik heb op een gegeven moment opgehangen. 

Ik zei ze dat ik nog over het aanbod moest nadenken maar dhr S.  vertelde dat ik nu moest beslissen omdat het aanbod anders niet meer gold. Toen ik het contract wilde doorlezen werd er nogmaals gezegd dat ze geen tijd meer hadden en dat er precies instond wat we zojuist besproken hadden. Ik voelde mij erg onder druk gezet door deze twee heren en heb getekend. Dom, dom, dom!! Want het bleek een WURGCONTRACT voor een abonnement van twee jaar voor totaal €6.000 

Toen de heren vertrokken ben ik het contract gaan lezen en het bedrijf gaan googlen. In eerste instantie vind je alleen de  V de website maar toen ik verder keek werd dit bedrijf in relatie gebracht met een aantal  andere bedrijven welke ook van Dhr. W  zijn met zeer slechte recensies oa op Klacht.nl  over agressieve verkoopmethode en het nooit  en nimmer waar maken van beloftes.

Ik dacht dat ik recht had op de Colportagewet maar kennelijk geldt deze niet voor ZZP’ers/ondernemers en dat is toch wel een wat je denkt. We genieten als webshophouder, ZZP’ers/ondernemer totaal geen bescherming. Helaas lukt het niet om een contract op te zeggen en zit ik er blijkbaar twee jaar aan vast. Tenzij ik het contract afkoop voor een astronomisch bedrag!

Nu komen de facturen binnen. Sterker ik heb in januari gelijk een factuur ontvangen van het abonnement van een heel jaar.  Ik weiger echter te betalen en ben inmiddels beland bij het Incassobureau. 

IK WIL NIET LANGER ZWIJGEN EN BETAAL NIET AAN EEN BEDRIJF DIE ONDERNEMERS ONDER DRUK ZETTEN EN MISLEIDEN MET MOOIE GLADDE PRAATJES. 

Nu ben ik op zoek naar meer mensen die dit overkomen is en deze kunnen zich aansluiten bij een snel groeiende Facebookgroep die belastende informatie en gedupeerden zoekt.

WIJ WILLEN NIET LANGER ZWIJGEN! Wanneer we online reviews achterlaten worden deze gerapporteerd door dit bedrijf en plaatst het bedrijg zelf een nep review met 5 sterren. (Het bedrijf welke review plaatst heeft geen website bijvoorbeeld). 

Hoe kan jij mij helpen? Door dit bericht te delen en ken jij toevallig iemand die ons verder kan helpen met deze zaak dan hoor ik het heel graag. 

Gon de Ruijter

gon@balansvoorkinderen.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gonny de Ruijter is

 

 

© 2014 - 2020 Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel