Navigatie
 

 

 

Blog van ASS-enzo 

De onrust was enorm toegenomen, het volle hoofd zorgde voor dusdanig veel frustratie dat hij niet meer wilde. Nergens zin meer in, niets meer durven ondernemen, niets meer willen doen. Afsluiten in eigen bubbel.. Dicht tegen mama aan overleven.. Daar kwam het op neer... Tijd voor actie... maar wat.., Toch weer medicatie erbij? of toch iets alternatievers.. Niet alleen het hoofd van mijn zoon maakte overuren, maar ook mijn hoofd wist het even niet mee.. Alles wat tot nu toe werkte zette we in, maar was niet meer voldoende.. Wat zou de volgende stap zijn. Doordat we de goede kant op leken te gaan was de controle van medicatie over naar de huisarts.. Terug naar de psychiater was dus niet even snel te regelen.. En mijn zoon gaf aan dat hij wel hulp wilde maar niet geloofde dat dat ging helpen. Wat we in al die jaren geleerd hebben is dat het belangrijkste wat nodig is om iets te laten slagen de medewerking van mijn zoon zelf is. Al tijden liep ik zelf met het idee van Bach Bloesems.. elke keer weer was er iets wat me tegen hield. Gaan we het wel.of niet proberen... Wat als dit voor hem weer een teleurstelling is ? Hoe zal dit voor hem uitpakken? Zal hij het überhaupt in nemen of hebben we daar straks een strijd over.. een strijd die we beide op dat moment denk ik niet erbij konden hebben. 
Een gesprek met mijn zoon volgt... Wat wil jij.. We bespreken de mogelijkheden, terug naar de psychiater of juist iets heel anders... We bespreken de Bach Bloesems en meteen is hij redelijk positief... Hij wil rust en als die druppels daarvoor kunnen zorgen wil hij ze het liefst vandaag nog proberen... Hij weet alleen niet of hij durft.. Dan komt er een winactie en winnen we wat we uit willen proberen, krijgen we de kans en wordt de laatste twijfel weggenomen.
Een telefonisch consult volgt.. En waar ik bij veel artsen het idee hebt dat ze je maar half horen, is dit consult een warm bad. Het begrip, de eigen ervaring, het meedenken. Een fijn gesprek. Een dag later liggen de flesjes al in de brievenbus...
Uitvoerig worden de flesjes bekeken.. Zijn naam op de flesjes.. 6 keer per dag 4 druppels lees ik op... Mijn zoon vraagt waar smaakt het naar als hij het flesje open draait... Nog voor ik kan zeggen ik weet het niet druppelt hij zo 4 druppels in zijn mond......... Mijn zoon die nieuwe dingen eng vind.. Mijn zoon die nieuw eten eerst 10 keer bekijkt om daarna op een goede dag te proeven.. Mijn zoon die op dat moment niets meer wil, niets meer durft en niet meer vertrouwd neemt geen stap maar waagt de sprong in het diepe... En stap daarna niet maar mijn chaotische knul die alles altijd vergeet denkt vervolgens de volgende dagen zelf elke keer aan zijn druppels.. 
Vanaf dat moment komt er steeds meer rust... en nu bijna 2 weken later is die rust er nog... De moment van het niet meer zien zitten zijn in plaats van meerdere malen per dag nu naar op 1 hand te tellen in die 2 weken tijd.. Er is weer zin om dingen te ondernemen.. en de noodzaak om zo snel mogelijk een afspraak bij een arts te krijgen is weg..  
Super bedankt Kauwsieraden-voor-kinderen voor deze mooie win actie.. zonder jouw hadden we misschien nog getwijfeld.
Enorm bedankt Gon van Bachbloesem praktijk Balans voor Kinderen voor je luisterend oor, je advies en het samenstellen van de mix voor mijn zoon.
En voor mijn lieve stoer knul alleen maar complimenten want voor hem was deze sprong in het diepe enorm..

Deze blog is geschreven door Ingrid van ASS-enzo

Like haar pagina op Facebook en lees meer over haar ervaringen met haar twee mooie kinderen https://www.facebook.com/ingrid.ass.enzo/

Denk je er ook aan om te beginnen met Bachbloesem? Dan help ik je graag verder!

 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gonny de Ruijter is

 

 

© 2014 - 2019 Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel