AFSPRAKEN = DUIDELIJKHEID

 

Begin deze week sprak ik met een opgewekte moeder. Het was ons tweede gesprek en gelukkig gaat het veel beter met haar zoon op school en tijdens de huiswerkklas. Hij kan zich beter concentreren en kan nu langer werken zonder afgeleid te zijn. Er is een duidelijke vooruitgang na 5 weken gebruik van Bachbloesem. 

Alleen thuis laat haar zoon nog te weinig verschil zien. Als er in twee situaties; op school en in de huiswerkklas een goede vooruitgang geboekt zijn dan zou het kunnen dat de afspraken thuis niet duidelijk zijn. Vaak hebben we het dan over game-tijd, klusjes in huis en/of luisteren. School en begeleiding bij het huiswerk bieden vaak veel structuur en dus duidelijkheid. Daarom deze 5 TIPS voor het maken van een afspraak thuis:

Tip 1: Bedenk eerst of het een afspraak of een regel is Bij een afspraak is er ruimte voor overleg en inbreng van beide partijen. Een regel leg jij op en die kan je dus kant en klaar geven.

Tip 2: Visualiseer de afspraak Kinderen (met of zonder ASS) zijn vaak beelddenker. Daarnaast zijn woorden vluchtig en hebben beelden de positieve eigenschap dat ze concreet zijn. Hiernaast maakt visualiseren dat de afspraak beter beklijft. Visualiseer daarom je afspraken met plaatjes of tekeningen. 

Tip 3: Zorg ervoor dat de afspraak duidelijk zijn WAT is de afspraak? HOE moet dit? WAAR moet dit? (Met) WIE moet dit? WANNEER moet dit?

Tip 4: Bespreek alleen wat nodig is Geef geen overbodige informatie. Als de WAAR vanzelfsprekend is, benoem hem dan vooral niet.

Tip 5: Bedenk welke uitzonderingen er zijn Benoem die uitzonderingen direct, zo heb je alle kiertjes gedicht.

Gon de Ruijter

(bron Geef me de 5)

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gon de Ruijter is

 

 

© 2014 - 2022 Bachbloesem Praktijk Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel