Navigatie

BEN JIJ HOOG SENSITIEF? IK WEL.

Hoe weet je of je HSP (High Sensitive Person) bent?

Neem je alles wat je ziet intens in je op en voel je sfeer aan? Kan jij je goed inleven in een ander en maak jij je dan overmatig zorgen?    Dit kost bergen energie en je weet ook niet hoe je jouw energie  bij jezelf kan houden.  Je hebt het gevoel of er gewoon teveel luikjes in je hoofd openstaan. Alle informatie komt tot in de kleinste detail en ongefilterd binnen. 

Zelf kwam ik er pas na mijn 40ste jaar achter wat ik 'had' of wat ik 'was'. Vaak aan het eind van een drukke of zelfs een normale  dag was ik dan ook erg moe en had ik 's avonds de energie dan ook niet om iets te ondernemen. Had in die periode erg veel hoofdpijn en kon na mijn werk niet veel meer dan naar bed toe gaan om te slapen. 

Toen ik er eenmaal achterkwam dat ik hoogsenstief was werden veel van mijn bevindingen en vragen beantwoord.  Ok, vandaar dat ik bijvoorbeeld motorrijden, wat ik erg graag wilde leren maar niet lukte, te heftig vond. Vandaar dat iedereen zijn/haar levensverhaal steevast op een verjaardagsfeestje of elke andere gelegenheid aan mij vertelde. Waarom? Omdat ik meeleef en er voor opensta. Graag geef ik je enkele tips welke mij hebben  geholpen om in Balans te blijven zodat ik minder moe ben en meer kan genieten van mijn leven

1. Ik heb er veel over gelezen en ben mijn HSP als Talent gaan zien met Hoofdletter T. Omdenken dus!

2. Kom er steeds meer achter dat ik erg kan genieten van de kleine dingen in het leven en neem hier dan ook de tijd voor. Museum, een fijne wandeling in de natuur, maar ook de tijd nemen om te lezen. Voel je niet zo schuldig! Wat een heerlijk inzicht.

3. Ik neem tijd voor mezelf en gebeurtenissen te overdenken en te verwerken. Klinkt als meditatie.

4. Er staan mooie gesproken meditaties op Youtube. Ik voel dan de spanning in mijn lichaam wegdrijven. Heerlijk en makkelijk toegankelijk!

5. Voordat ik ga slapen schrijf ik alles wat er nog in mijn hoofd zit op dan hoef ik het niet meer te onthouden en zo sluit ik mijn 'mindmaps' die nog open staan van die dag. Vaak lees ik nog een leuk en niet te indrukwekkend boek. ;)

6. Tijdens de cursus Bachbloesem kwam ik erachter dat ik een samenstelling kon kiezen die mij helpt om bij mezelf te blijven. Voor mij erg fijn want dit gaf mij de bescherming van alle prikkels van buitenaf en werkte van binnenuit! Bovendien kan ik mijn werk voor mijn Praktijk Balans voor Kinderen de volle aandacht geven. 

Ik hoop dat je veel aan mijn  erg persoonlijke tips hebt!

Mocht je vragen hebben hierover of kan ik je verder helpen met een samenstelling van Bachbloesem Op maat gekozen door mij dan ben je welkom om het contactformulier in te vullen op deze site. Ik stuur je vervolgens een link naar mijn online agenda.

Hoe fijn is het als je je beter voelt en weet hoe je jouw energie beter bij jezelf kunt houden?

Ik ondersteun op dit moment ruim 300 kids met en zonder  Label maar ook veel ouders. Want als jij je beter voelt dan kan je ook beter jullie  gezin functioneren. 

Vond je mijn persoonlijke blog de moeite waard? Vertel het mij op  mijn Fb pagina! Wat zijn  jouw persoonlijke ervaringen en heb je nog Tips?  

Hier vind je nog meer Blogs. 

 

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gonny de Ruijter is

 

 

© 2014 - 2017 Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel