Navigatie

BACHBLOESEM VOOR KINDEREN

ONZE VISIE

 

Een kind in balans betekent een ontspannen en tevreden kind. Wanneer kinderen goed in hun vel zitten zijn ze op hun best, dan hebben ze zelfvertrouwen en plezier en kunnen ze alles aan wat in hun jonge leventje op hun pad komt. Daarin verschillen kinderen niet van volwassenen. Echter, opgroeien is een extra uitdagende levensfase: een periode van ontwikkelen en ontdekken, een tijd van vallen en opstaan. Een tijd ook waarin kinderen merken dat er steeds meer van hen gevraagd wordt en het lijkt of alle ogen op hen gericht zijn. Veel kinderen ervaren in deze periode gevoelens van angst, onzekerheid of frustratie. Die gevoelens kunnen ze uiten in bijvoorbeeld extreme verlegenheid, faalangst, of huil- of driftbuien.  Dit is uiteraard een volledig normale zaak, een fase die bij opgroeien hoort en waarvan ouders meestal hopen dat hun kind er vanzelf overheen zal groeien.  Wanneer dit echter niet gebeurt, zou het fijn zijn als we dit zouden kunnen ondersteunen met een natuurlijk voedingssupplement.

“Behandel de zieke, niet de ziekte” was het uitgangspunt van dr. Bach. Met andere woorden: ieder mens is uniek en zijn klacht vereist een unieke behandeling. Een behandeling op maat dus. Op internet worden veel kant-en-klare Bachbloesem mixen aangeboden voor een bepaalde gedragsstoornis of emotionele gemoedstoestand. Deze werkwijze komt niet overeen met het uitgangspunt van dr. Bach en ook niet met mijn eigen ervaringen binnen praktijk. Want een ogenschijnlijk gelijke emotionele- of gedragsstoornis kan van kind tot kind zeer verschillende onderliggende oorzaken hebben.  

Aansluitend op het uitgangspunt van dr. Bach stelt mijn praktijk Balans voor Kinderen niet de klacht of de symptomen centraal, maar de onderliggende oorzaken. Want geen klacht heeft dezelfde oorzaak en bovendien bepaalt de klacht maar voor een deel de juiste Balans op Maat samenstelling. Juist de onderliggende oorzaken maken dat kinderen, die ondanks dat sommigen gediagnosticeerd zijn met een identiek 'label', toch beter geholpen zijn met een op maat afgestemde Balans op Maat  advies.  Voor de oorzaken wordt voor jouw kind een samenstelling op Maat afgestemd. 

Zoals de bedrijfsnaam al aangeeft, biedt Balans voor Kinderen uitsluitend gespecialiseerde hulp aan kinderen en hun ouders/begeleiders. Als moeder van een jonge autistische zoon en door mijn uitgebreide ervaring met het begeleiden van kinderen met een emotionele- of gedragsstoornis, weet ik goed wat jouw kind en jij als ouder/begeleider meemaken. Tijdens het consult kijk ik niet alleen naar het 'label' of gedragsprobleem van jouw kind maar vooral ook naar de achterliggende oorzaken. Vaak spelen ook omstandigheden zoals een scheiding, verhuizing, een beperking, ziekte of verlies van een dierbare, adoptie, ongeluk of andere ingrijpende gebeurtenissen een rol. Juist door hun gevoeligheid vraagt dit voor kinderen alle zorgvuldigheid omdat het gedrag heftig kan zijn.  Tijdens het consult geef ik dan ook praktische adviezen hoe je jouw kind beter kunt leren begrijpen en ondersteunen.  Mijn boeksuggesties op deze site zijn hier een voorbeeld van. 

Mijn adviezen, de  Balans op Maat en de verdere begeleiding en nazorg maken de aanpak van Bachbloesempraktijk Balans voor Kinderen uniek. 

 

 

 

 • Consult Balans op Maat
  Consult Balans op Maat

  Je ontvangt twee flesjes ( 2 x 30 ml) voor 5-7 weken
  Leverdatum 1 à 2 dagen na de bel afspraak met Gon
  Elk flesje wordt zorgvuldig na persoonlijk consult samengesteld
  Je ontvangt diverse (opvoed)tips en inzichten in jouw…

  € 45,00

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

Balans op Maat bevat

 

Gonny de Ruijter is

 

 

© 2014 - 2019 Balans voor Kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel